Hier vind je de juiste autorijschool

Rijschool vinden is een overzicht voor het vinden van Rijschool of aanverwante dienst bij u in de buurt. Kom snel en eenvoudig in contact met de juiste leverancier! Het kiezen van een goede autorijschool is heel belangrijk wanneer je wilt beginnen aan je rijbewijs. Wij besparen u een enorme zoektocht op het internet. U kunt bij ons een Rijschool vinden in volledig Vlaanderen.

Rijschool vinden

Als je snel je rijbewijs wilt behalen dan moet je snel een Rijschool vinden maar als je zoekt via Google vind je duizenden rijscholen, welke moet je kiezen en waar moet je op letten?

Als je een rijschool zoekt dan moet je zeker rekening houden met het slagingspercentage van de leerlingen van die rijschool. Check het goed na want de verschillen zijn enorm. Uit een recent onderzoek is gebleken dat er bijvoorbeeld rijscholen zijn met 6-10% en rijscholen met 66-70%. Het is dus heel belangrijk om deze gegevens eerst eens te checken, voordat je een rijschool kiest.

Rijlessen zijn duur en de kwaliteit en aanpak van de verschillende rijscholen kunnen onderling nogal verschillen. Op internet is weinig informatie te vinden en je zult dus voornamelijk op eigen houtje moeten uitvinden waar jij het beste rijlessen kan nemen.

Rijschool prijzen in Belgie

De minimumkostprijs is 174 euro klopt. Voor het theorie-examen betaal je in Vlaanderen 15 euro, het verplichte vormingsmoment voor je begeleider kost je 20 euro, het praktijkexamen 39 euro, en het terugkommoment zal volgens de belofte van de minister beperkt blijven tot 100 euro.

Samen maakt dat 174 euro, wat je minimaal moet betalen om je rijbewijs te verkrijgen. Daar komt in de praktijk wel nog 25 euro bij die je bij de gemeente betaalt voor een voorlopig rijbewijs, en nog eens 25 euro voor een definitief rijbewijs.

Extra rijlessen? Extra prijs

Wie er echter voor kiest professionele rijlessen te nemen bij de rijschool, is heel wat meer geld kwijt. Een uur praktijkrijles kost in Vlaanderen ongeveer 60 euro, zegt Jeroen Smeesters, voorzitter van Federdrive, de sectororganisatie van rijscholen. Bij een rijschool van de VAB betaal je voor 12 uur les, de meest gekozen formule, bijvoorbeeld 822 euro, ofwel 66 euro per uur plus 30 euro inschrijvingsgeld (VAB-leden krijgen 30 euro korting). Een uitgebreide opleiding van 20 uur kost je er zo 1.350 euro.

Wil je aan het begin van je opleiding ook een theoriecursus volgen, dan betaal je daar afhankelijk van je rijschool tussen de 100 en 150 euro voor. Een handboek kost je ook nog ongeveer 20 euro.

Samen met de examens en het terugkommoment, zou je op die manier uitkomen op een totaalkost van ongeveer 1.670 euro, de prijs van het voorlopige en definitieve rijbewijs erbij geteld 1.720 euro.

Contact

Rijschool vinden bied u de mogelijkheid om onmiddellijk een contact te komen met een erkende rijschool. Bekijk hier de lijst van autorijscholen in Vlaanderen.

Voor uw Renault krijgt u hier online reserveonderdelen www.TOPautoonderdelen.be

Terugkommoment

Het terugkommoment duurt vier uur en bestaat uit drie onderdelen:

  • een introductie (30’)
  • praktijkoefeningen op een afgesloten terrein (2u)
  • een groepsgesprek (1u30’)

Je bent verplicht om van begin tot einde aanwezig te zijn. Kom je te laat, dan mag je helaas niet meer deelnemen en moet je een nieuwe afspraak maken. Zorg er dus zeker voor dat je 15' voor het aanvangsuur aanwezig bent! Je hebt ook je identiteitskaart en een geldig rijbewijs nodig om te mogen deelnemen.

Tijdens je gratis proefles zal de instructeur jouw opbouwend gaan testen om te kijken hoe je met verschillende situaties om gaat i.c.m. de bediening van de auto. Super Leuk! Aan het einde zullen we bespreken met hoeveel rijlessen jij het rijbewijs kan halen. Hoelang je rijopleiding gaat duren is afhankelijk van hoeveel keren jij per week gaat lessen.

Autonavigatiesysteem vindt u online op AUTOONDERDELEN24.BE