Tuinontwerp, aanleg en onderhoud

Tuinmeubelen steigerhout zelf maken? Dan ben je op het juiste adres!

Op deze website vind je namelijk alle informatie die je nodig heb zoals bouwtekeningen en advies! Met mijn tips kan je vandaag nog tuinmeubelen steigerhout zelf maken.

Voordelen van Steigerhout

Steigerhout is een snelgroeiend vurenhout welke voornamelijk vanuit Scandinavië geleverd wordt. Een aantal jaar geleden is deze trend begonnen, deze zet nog steeds elk jaar door. Het heeft een lange vezel en laat zich goed schuren en behandelen. Op dit moment is het de meest gebruikte houtsoort voor het maken van meubels.

Deze goedkopere houtsoort werd pas echt ontdekt toen we nog in de economische crisis zaten, waardoor we wat creatiever moesten nadenken om de meubels te maken die we zo graag wilden.

Het grote voordeel van steigerhout is dat je het makkelijk kan bewerken en uitstekend is voor zowel beginnende als ervaren hobbyisten.

Stappenplan 

Voordat je begin met het maken van steigerhout tuinmeubelen is het belangrijk dat je weet wat je precies wil en dat je goed voorbereid ben. Zonder kennis en bouwtekeningen is steigerhout tuinmeubelen zelf maken niet verstandig.

Als je een keuze heb gemaakt tussen de verschillende steigerhout meubels, ben je klaar om aan de slag te gaan. Om het je wat makkelijker te maken heb ik een stappenplanvoor je gemaakt.

Stap 1: Zorg dat je weet welke steigerhout meubels je wil maken.

Stap 2: Verzamel de juiste gereedschappen.

Stap 3: Zoek correcte bouwtekeningen voor het project.

Gereedschap voor Steigerhouten Meubels  

  • Een hoekmeter, liniaal of duimstok. Hiermee kan je van alles meten.
  • Een potlood of duimstok om mee af te tekenen.
  • Een handzaag, kapzaag of beugelzaag om de steigerhouten planken op maat te zagen.
  • Een guts, beitel of een burijn. Met dit gereedschap kan je eenvoudig in hout steken of hakken.
  • Een fretboor, verzinkboor of handboor om in het hout te boren.
  • Een rasp om rondingen in de steigerhouten meubels aan te brengen.
  • Een hamer, klauwhamer en spijkers (draadnagels). Soms moeten steigerhouten planken aan elkaar gespijkers worden.
  • Mocht spijkeren geen optie zijn, dan kan je ook lijmen. In dat geval heb je behalve lijm ook een lijmklem of kitspuit nodig.

Behalve dit gereedschap is het ook handig een nette werkplaats met daarin een houtwerkbank te hebben. Met een houtwerkbank kan je hout vastklemmen en daardoor een stuk preciezer en sneller werken.

Meer dan 10.000 Bouwtekeningen, Plannen en Projecten

Door deze stappen te volgen kan je nu steigerhout meubels in elkaar zetten. Je weet nu welke steigerhouten meubelen je wil maken, je beschikt over de juiste gereedschappen en je heb de bouwtekeningen opgezocht voor het project.

Dit kan een gratis bouwtekening zijn van het internet, maar ik raad je aan Freds Bouwtekeningen te gebruiken. Een tijd geleden kwam ik op de website van Fred Schouten terecht. Hij is een fanatieke klusser en heeft een pakket met meer dan 10.000 bouwtekeningen gemaakt.

Hierin vindt je onder andere bouwtekeningen voor buitenkeuken steigerhout, hoekbank steigerhout, picknicktafel steigerhout, steigerhout eettafel, steigerhout plantenbak, steigerhouten tuintafel en nog veel meer steigerhout tuinmeubelen.

Dit is heel handig, omdat de meeste bouwtekeningen op het internet incompleet zijn of slechte instructies bevatten waardoor steigerhouten meubelen maken een stuk lastiger wordt.

Tuinmeubelen
Tuinmeubelen gezocht? Het brede E-woodproducts-gamma tuinmeubelen biedt exact wat u wenst. Een tuinmeubel kan dienen als versiering maar kan ook uit praktische overweging worden aangeschaft. Beide kan natuurlijk ook, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Onze producten worden aangeboden aan bedrijven, particulieren, scholen en publieke organisaties.

Picknicktafel Mogen je kinderen niet met eten spelen, omdat je zorgen hebt over de tafel? Geen enkel probleem. Deze stevige kindertafel voor een picknick biedt plaats aan zes kinderen. Wat is er gezelliger dan samen met leeftijdsgenoten te eten of gewoon te praten in de gezonde buitenlucht.

Lengte x breedte x hoogte picknicktafel: 140 cm x 90 cm x 50 cm.

Hovenier nodig?Brievenbus kopenBier brouwen